Виноград, гриби – відсотки

Віноград, гриби - відсоткиВиноград.

На складі зберігався виноград, що мав 99 % вологості. Під час його зберігання вологість зменшилася на 1% ( стала 98%). На скільки відсотків зменшилася маса винограду, що зберігався на складі?

Гриби.

З 22 кг свіжих грибів отримують 2,5 кг сухих, що містять 12% води. Який процент води у свіжих грибах?

Ці задачи досить хитрі.

Для того, щоб їх розв’язати, ознайомтеся з таким прикладом

АГРУС

Нехай при висиханні агрус, що має вологість 99% втрачає 2% вологості. Скільки кілограмів агрусу ми отримуємо після висихання зі 30 кг свіжого? У сікільки разів зменшилася маса після висихання?

 

Оскільки в початковому стані вологість агрусу становить 99%, то суха маса становитиме -1 %.

30*0,01=0,3 (кг) — сухої маси у 100 кг свіжого агурсу.

Коли вологість зменшилася на 2%, вона стала 97%, тобто суха маса становитиме вже 3% від висушеного агрусу (100%-97%).

Отже, для того щоб знайти число за даним значенням відостка розділимо 0,3 кг на 0,03

0,3:0,03= 10( кг).

30:10=3 ( рази)

Отже ми після висихання отримаємо 10 кг агрусу, маса зменшиться у 3 рази.

Правильні відповіді будуть опубліковані наприкінці місяця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *